Messa di Voce

Het Delftse Vocaal ensemble voor Oude Muziek “Messa di Voce” legt zich toe op het zingen van muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en vroege Barok.

Het ensemble is in 1978 opgericht uit een projectkoor voor oude muziek van het Delfts Studentenmuziek Gezelschap Krashna Musika. Sinds 2017 staat het koor onder leiding van Karel Demoet. (zie verder onder dirigent).

‘Messa di Voce’ streeft naar uitvoeringen met muziek uit een bepaalde periode of met een specifiek thema. We leggen ons bij voorkeur toe op onbekende of weinig gespeelde meesterwerken uit de Renaissance en Barok, waarbij “Italiaans” repertoire nogal favoriet blijkt te zijn. Tot het repertoire hoort zeker ook Nederlandse muziek uit de 16-de en 17-de eeuw. We proberen veel aandacht te besteden aan een originele en levendige manier van uitvoeren.

Op dit moment zijn we in overleg met een koor uit Gent voor een uitwisseling en gezamenlijk programma. Naar verwachting zal dat in 2024 plaatsvinden. Projectleden zijn van harte welkom. Meer informatie volgt op deze website.

In 2013 heeft Messa di Voce een alternatief voor het Koningslied gemaakt. Het Wilhelmus zoals dat als Geuzenlied in 1607 heeft geklonken. De Vereniging voor Huismuziek heeft ooit deze uitgave verzorgd. Een stuk vlotter dan de huidige versie! Het is opgenomen in de tuin van het Prinsenhof in Delft en te bekijken op YouTube: Koningslied Wilhelmus. Onze uitvoering is nu ook te beluisteren in de presentatie van de Canon van Nederlandse geschiedenis in het Openluchtmuseum te Arnhem. Het contrast met de statige uitvoering zoals deze nu wordt uitgevoerd is groot!

Momenteel bestaat het koor uit ca. 22 actieve leden. Het streven is om iedere stemgroep te bezetten met 6-8 mensen. Er is nog ruimte bij alle stemmen behalve de alten. We verwachten wel ervaring met zingen en muzikaliteit. Spreekt het bovenstaande je aan, kom dan zeker eens langs op een repetitieavond op maandagavond. Een paar keer meedoen kan altijd. Klik op ‘Stel je Vraag’  rechts in het menu en vul het formuliertje in.

Geef een reactie