Dirigent

Karel Demoet

Vanaf 1 maart 2017 is Karel Demoet dirigent en artistiek leider van Messa di Voce. Hij studeerde orgel, clavecimbel en kerkmuziek aan de Conservatoria van Utrecht en Arnhem. Na een loopbaan in het bedrijfsleven keerde hij in 2010 terug in de muzieksociety. Hij behaalde een Master in Music voor koordirectie aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht.

Karel Demoet is cantor-organist in de Nicolaikerk en organist in de Oranjekapel, beide in Utrecht. In de Nicolaikerk leidt hij de Nicolai Cantorij. In 2012 richtte hij de Utrecht Company of Music op. De UCM bestaat uit jonge vakspecialisten uit alle hoeken van Europa, die samen werken met goede kamerkoren aan spannende uitvoeringen van muziek uit de 16e t/m de 18e eeuw.

Sinds 2013 is Karel Demoet artistiek leider van Ab Novembris: een mooi, tienkoppig kamerkoor. Karel Demoet is een actieve continuospeler. Hij werkte mee aan producties van bekende ensembles en orkesten. Ook is hij gastdirigent bij verschillende kamerkoren en projectkoren.

Sinds enkele jaren is Karel Demoet actief als tekstschrijver en componist.
zie ook: www.kareldemoet.nl

Karel Smagge

Messa di Voce heeft vanaf haar oprichting in 1978 tot begin 2017 onder de inspirerende leiding van Karel Smagge gestaan. Karel Smagge studeerde clavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek te Den Haag. Zijn leraren waren  Janny van Wering en Bob van Asperen. Karel Smagge specialiseerde zich in de uitvoeringspraktijk van oude muziek bij o.a. Frans Brüggen, Sigiswald Kuyken en Don L. Smithers. Karel was een veel gevraagd continuo speler (clavecimbel, orgel en virginaal) bij professionele ensembles. Zo heeft hij o.a. samengewerkt met het Collegium Aurium en het King’s College Choir. Hij was jarenlang dirigent van het Meerburgkoor in Zoeterwoude-Rijndijk en van Musiqua Antiqua in Delft.Karel Smagge Karel woont nu in een mooie en comfortabele verzorgingsflat in Rijswijk, met muziekboeken en clavecimbel bij de hand.

Geef een reactie