Concert met cantates Dietrich Buxtehude

zaterdag 8 februari 2020, Lutherse Kerk Delft, 20:00 uur

Op zaterdag 8 februari 2020 voert Messa di Voce vier prachtige cantates van Buxtehude uit, waaronder de aria cantate Jesu meines Lebens Leben. Ook staat het orgelstuk Passacaglia, eveneens van Buxtehude op het programma en instrumentale composities van Johann Christoph Pezel, een tijdgenoot van hem.

Dietrich Buxtehude (1637-1707) wordt gezien als de voorloper van Bach en Händel, zij waren tijdens zijn leven grote bewonderaars en bezochten hem om zijn werk te bestuderen. Het belang van Buxtehude’s orgelmuziek en solo-en koorcantates is immens groot voor de ontwikkeling van de 17e-eeuwse kunst- en kerkgeschiedenis. Zijn invloed reikt tot in Italië en Frankrijk aan toe en in zijn cantatewerk is de vergelijking met Monteverdi snel gemaakt.

Messa di Voce nodigt je uit om deze muziek te komen beluisteren en bewonderen! Reserveren is mogelijk op onze website: reserveren

met dank aan: