Concert “High tea met Purcell en tijdgenoten” 3 juni 2018

Door ‘Messa di Voce’ m.m.v. blokfluitkwartet Capriola

Op zondag 3 juni 2018 brengt het Delftse koor ‘Messa di Voce’ een Engelstalig programma onder de titel “High tea met Purcell en tijdgenoten”. Een vrolijk lenteprogramma o.l.v. Karel Demoet met songs uit de 16e en 17e eeuw waarin de natuur en ontluikende liefdes uitbundig worden bezongen.

De muziek is voor een groot deel van de bekende componist Henry Purcell, waarvan we een 4-tal nummers uitvoeren zoals het verstilde “Hush, no more” en het stemmige “Rejoice in the Lord Alway”. Daarnaast ook prachtige songs van minder bekende componisten zoals John Dowland, Orlando Gibbons en Thomas Morley. Van de laatste is ook de bekende song “Now is the month of maying” waarin de lente uitbundig wordt bezongen .

De songs worden afgewisseld door instrumentale intermezzo’s uitgevoerd door, een eveneens Delfts ensemble, namelijk het blokfluitkwartet Capriola. Het koor wordt op continuo begeleid door Renske Ligtmans en staat onder de bezielende leiding van Karel Demoet, organist, clavecinist en koordirigent.

Het is een bijzondere uitvoering omdat Messa di Voce dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert en daarom wordt u, na het concert, dat ca. een uur duurt, uitgenodigd voor een high tea met zoete en hartige hapjes. De toegangsprijs is Eur 15,- inclusief high tea, consumpties en programmaboekje, voor scholieren en studenten Eur 10,- .

U bent van harte welkom in de Vrijeschool Widar, De Meesterstraat 2, Delft op zondagmiddag 3 juni om 15:00 (zaal open 14:30).